5 Септември 2013
411767
Лесна домашна лютеница
Вкусна лютеница на фурна
Вкусна домашна лютеница хоро
Домашна лютеница на баба
Вкусна печена лютеница
Сурова лютеница
Лютеница със зелени домати
Лютеница със сирене
Стерилизирана печена лютеница
Лютеница вкусна рецепта
Стерилизирана печена лютеница
Продукти:
1 кг червени чушки
2 кг червени домати
4-5 глави лук
1 ч.ч. олио
сол
1-2 ч.л. захар
Приготвяне:
Всички продукти се почистват и нарязват на парчета. В дълбока тава се нареждат чушките, върху тях лукът и най-отгоре доматите. Между пластовете се ръси по малко сол и олио. Върху доматите се поръсва сол, захарта и остатъка от олиото. Пече се във фурна докато продуктите омекнат и течността се поизпари. След като поизстине, цялата смес се смила в машинка за месо. Опитва се на сол. Ако има течност, се доварява на огъня, докато се сгъсти. Пълнят се бурканите, затварят се херметически и се стерилизират 10 минути.
От посочените количества излизат 6-7 конфитюрени бурканчета.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари