3 Март 2017
255921
Булгур с гъби - рецепти
Пълнени чушки с булгур
Турска салата с булгур Късър
Булгур с лук и домати
Пълнени чушки с булгур и ориз
Сутляш с булгур
Турска рецепта. Булгур със пилешко по турски
Пикантен булгур със зеленчуци
Булгур с ориз и арпа
Ичли кюфте
Сутляш с булгур
Необходими Съставки
булгур - 1 ч.ч.
прясно мляко - 500 мл
вода - 3 ч.ч.
сол - 1/2 ч.л.
захар - 5 - 6 с.л.
ванилия - 1 пакетче
краве масло - 30 г
канела - за поръсване
Начин на приготвяне
Измийте добре булгура и го отцедете.
В тенджера загрейте водата със солта и прибавете булгура към нея. Похлупете тенджерата и оставете да ври така 30 мин, докато усвои водата.
Добавете захарта, млякото и маслото. Сложете на котлона и варете още около 20 мин, като разбърквате от време на време.
Отместете от котлона и прибавете ванилията, разбъркайте и поставете капака.
Оставете да се охлади и разсипете в подходящи чаши или купички и поръсете с канела.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари