Постни чушки рецепти за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
307802

Сушени чушки с боб

2 ч.ч. зрял боб
2-3 глави червен лук или 3-4 стръка праз лук
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. едро счукани орехи
джоджен или чубрица
16 бр. сухи чушки

Сухите чушки се измиват, внимателно се почистват от семето, за да не се разкъсат и се накисват в топла вода да омекнат. Бобът се накисва в студена вода 10-12 часа, сварява се, отцежда се много добре, посолява се и се смачква (счуква). Червеният лук се нарязва на ситно и също се счуква. Смесват се отцеденият боб, лукът, орехите, ако трябва, още сол и стритият сух джоджен. С тази смес се пълнят (гнетят) чушките. Редят се в тава, поливат се с олио и се пекат.

1 2 3
4
5 6 7 8
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft