10 Декември 2012
307802
Постни чушки с орехи, гъби и булгур
Постни чушки с булгур и стафиди
Постни чушки за Бъдни вечер
Сушени чушки с боб
Постни чушки с гъби и ориз
Пълнени чушки с боб
Пълнени постни чушки
Постни чушки с ориз
Сушени чушки с боб
2 ч.ч. зрял боб
2-3 глави червен лук или 3-4 стръка праз лук
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. едро счукани орехи
джоджен или чубрица
16 бр. сухи чушки
Сухите чушки се измиват, внимателно се почистват от семето, за да не се разкъсат и се накисват в топла вода да омекнат. Бобът се накисва в студена вода 10-12 часа, сварява се, отцежда се много добре, посолява се и се смачква (счуква). Червеният лук се нарязва на ситно и също се счуква. Смесват се отцеденият боб, лукът, орехите, ако трябва, още сол и стритият сух джоджен. С тази смес се пълнят (гнетят) чушките. Редят се в тава, поливат се с олио и се пекат.
Коледа идва
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари