Рецепти за вкусни ястия с телешко

вход през zajenata.bg
133935

Телешко задушено


Необходими продукти:
1 кг телешко месо от плешка 100 г сланина 2 гл. лук 2 с.л. олио 150 г червено вино 300 г месен бульон 2 скилидки чесън 1 с.л. брашно 300 г гъби 2 с.л.масло 1 с.л. мащерка 1 с.л. магданоз 2 дафинови листа черен пипер сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на тънки дълги ивици, посоляваме, поръсваме с черен пипер, покриваме с нарязаните на филийки 2 гл. лук, заливаме с олиото и виното и оставяме да престои в хладилника около 4-5 часа, може и повече. Нарязваме сланината на тънки ивички изпържваме в малко олио, нарязваме на филийки 1 гл. лук и изпържваме до зачервяване на тих огън. Изваждаме сланината и лука, в останалата мазнина поставяме отцеденото и подсушено месо и бързо го изпържваме от всички страни. Поръсваме брашното, разбъркваме и заливаме с прецедената марина от месото и кипваме. Доливаме бульона прибавяме подправките и чесъна като не го белим, захлупваме плътно с капак и задушаваме на много тих огън, около 2 часа. Изпържваме в маслото, измитите и нарязани гъби, ако са големи, и прибавяме към месото, заедно с извадения лук и сланина и задушаваме около 30 мин. Преди поднасяне махаме чесъна и част от мазнината ако е нужно.Може да се поднесе с картофено пюре или варен ориз.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft