Рецепти за вкусни ястия с телешко

вход през zajenata.bg
133941

Телешки котлети с шунка

4 телешки котлета
80 гр шунка
1 ч. ч. сухо бяло вино
4 с. л. олио
2 глави лук
2 морко­ва
40 гр краве масло
2 с. л. галета
1-2 зърна хвойна (по желание)
2 с. л. лимо­нов сок
щипка риган магданоз сол черен

Начин на приготвяне:
Начукайте котле­тите от двете страни с дървено чукче и ги измийте. Намажете ги със смес от ли­моновия сок, ригана, черния пипер, солта и счуканата хвойна и ги оставете 30 мин да поемат ароматите. Сгорещете олиото и изпържете котлетите от двете страни. Извадете ги и в същата мазни­на запържете нарязания на ситно лук и остърганите и нарязани на кубчета моркови. Прехвърлете изпържените зеленчуци в тавич­ка, отгоре наредете котлетите, върху всеки котлет сложете по малко нарязана на ситно шунка, налейте виното и 1 ч. ч. гореща вода и поръс­ете със смесената със ситно нарязания маг­даноз галета. Сложете върху котлетите и по ед­но парче масло и запечете в предварително нагрята слаба фурна, докато месото омекне, а водата се по изпари.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft