Телешки пържоли
Необходимо около 1,5 кг телешко месо - бут, шол. Всъщност количеството зависи от броя консуматори. олио или зехтин уни сос Чесън, магданоз 1 ч. чаша червено вино
Начин на приготвяне:
Нарязват се тънки пържолки - около 1,5 см дебелина. Начукват се много хубаво, докато станат съвсем тънки, след което се осоляват, поръсват се с черен пипер, заливат се със зехтин и олио, 1 ч. чаша червено вино и уни сос. Всичко това хубаво се обърква с месото и се оставя да престои поне 2 часа на хладно, но не и в хладилник.
След това се нареждат в тава и се пекат под фолио около един час. След като измине единият час махаме фолиото и наръсваме пържолите със счукан чесън и магданоз и запичаме още около 20 мин. без фолио. Сервират се с гарнитура по желание. Консумират се както топли, така и студени. Да ви е сладко!