Телешки шишчета
Необходими продукти:
1 кг телешко месо 100 г бекон, 100 г гъби ,1 морков ,1 гл. лук, 2 домата, 2-3 клончета ,магданоз, олио ,черен пипер ,сол ,100 г бяло вино
Начин на приготвяне:
Месото се слага във фризера да се стегне, за да може да се нареже на малки шницели, които се начукват леко и се наръсват с черен пипер. Лукът, гъбите и моркова нарязват на ситно и се посоляват и задушават. Беконът се нарязва на тънки ивици и се реди, парче бекон, шницел, малко от задушените зеленчуци и магданоза в единия край, завиваме на руло. На шиш забождаме първо едно парче домат и редим рулцата накрая завършваме с парче домат. Поставяме шишчетата в тавичка намазана с мазнина, заливаме с 100 мл вода и виното. Пекът се в нагорещена фурна, като от време на време се обръщат докато останат на мазнина.