Бързи ястия на тиган за вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Топчета от кайма с ориз на тиган
540005

Топчета от кайма с ориз на тиган

4 (560 г) сурови наденици с подправки
1 с. л. олио или зехтин
1/2 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. млян кимион
1 ч. л. млян кориандър
100 г ориз

800 мл зеленчуков бульон
1 (400 г) консерва нарязани домати
магданоз
сол и смлян черен пипер
Приготвяне:

• От надениците се изстисква каймата.
• От нея се оформят 20 малки топчета с размер на орех.
• В голям тиган се сгорещява мазнината и се изпържват топчетата до готовност.
• Изваждат се, а в същия тиган се задушават ситно нарязаните лук и чесън за 5 минути.
• Добавят се оризът, кимионът и кориандърът и се готвят 1 минута.
• Сипва се бульонът и доматите.
• Ястието се довежда до кипване, след което се похлупва.
• Огънят се намалява на умерен и се готви 10 минути или до готовността на ориза.
• Прибавят се изпържените топчета.
• Оризът с топчета се подправя със сол и черен пипер на вкус.
• Разпределя се по чинии.
 

1 2 3
4
5 6
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft