Топчета от кайма с ориз на тиган
4 (560 г) сурови наденици с подправки
1 с. л. олио или зехтин
1/2 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. млян кимион
1 ч. л. млян кориандър
100 г ориз
800 мл зеленчуков бульон
1 (400 г) консерва нарязани домати
магданоз
сол и смлян черен пипер
Приготвяне:
• От надениците се изстисква каймата.
• От нея се оформят 20 малки топчета с размер на орех.
• В голям тиган се сгорещява мазнината и се изпържват топчетата до готовност.
• Изваждат се, а в същия тиган се задушават ситно нарязаните лук и чесън за 5 минути.
• Добавят се оризът, кимионът и кориандърът и се готвят 1 минута.
• Сипва се бульонът и доматите.
• Ястието се довежда до кипване, след което се похлупва.
• Огънят се намалява на умерен и се готви 10 минути или до готовността на ориза.
• Прибавят се изпържените топчета.
• Оризът с топчета се подправя със сол и черен пипер на вкус.
• Разпределя се по чинии.