Какво да сготвим от Английската кухня

вход през zajenata.bg
70974

Шоколадова франзела

120 г брашно
120 г мед
140 г захар
4 с.л. бренди
120 г черен шоколад
2 бр. яйца
10 г какао
400 г ядки (кашу, орехи, бадеми)

Стопяват се захарта, меда и брендито на умерен огън. Маха се от котлона и се прибавя начупения шоколад. Разбърква се до получаване на гладка паста. Добавя се едно яйце в шоколадовия сос и се хомогенизира добре. Добавя се второто яйце и отново се разбърква добре. След това се добавят брашното и какаото на прах. Разбърква се, докато сместа поеме всичкото брашно. Накрая се добавят ядките и се разбърква отново. Ядките трябва да са обхванати в шоколад. Пече се на 130 С в средата на фурната в тавичка с размери 25х11 см в предварително загрята фурна 1 час и 15 минути.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft