Какво да сготвим от Английската кухня

вход през zajenata.bg
70960

Шоколадов кекс

2 и 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. сода
1 с.л. сол
1/2 ч.ч. какао
1 и 3/4 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. олио (или друга мазнина)
2 бр. яйца
ванилия
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вряща вода
ванилов сладолед (по желание)
течен шоколад (по желание)

В купа поставяме захарта и какаото и разбъркваме добре с телена лъжица. Захарните гранули ще помогнат за по-финото разбиване на какаото. Прибавяме останалите сухи съставки - пресятото брашно, содата и солта и отново разбъркваме добре. Прибавяме всички останали съставки - олиото, яйцата, млякото и ванилията. Разбъркваме добре с миксер. Когато сместа започне да става по-твърда, прибавяме 1 ч.ч. вряща вода и продължаваме да бъркаме още съвсем малко, колкото да се получи хомогенна смес. Изливаме сместа в намазнена и набрашнена тава и печем на 180С около 30-35 минути. По-желание може да се прибави и топка ванилов сладолед, когато кекса е готов и нарязан на парченца или пък да се украси отгоре с течен шоколад.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft