29 Март 2012
70960
Овчарски пай
Шоколадова франзела
Шоколадов кекс
Панирани картофени колелца
Бифтек
Английски хлебчета
Изненада с банани
Рамстек с червено вино
Гъби със зеленчуци
Йоркширски пудинг
Риба на фурна по Английски
Рамстек със сметана
Английски хлебчета
250 г брашно
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
60 г масло
175 мл прясно мляко
Брашното се смесва със солта и бакпулвера. Слага се маслото на кубчета и се претрива между пръстите, докато се получат груби трохи. Към тях се добавя млякото и се меси до получаване на лепкаво тесто. При нужда се добавя още малко мляко. След като се омеси добре, тестото се оформя на руло, от което се отрязват шайби, около 3 см дебели. Нареждат се в тава с хартия за печене и се пекат на 200 С 15 минути.
Сервират се топли, по традиция с прясно масло (каймак) и конфитюр.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари