Какво да сготвим от Английската кухня

вход през zajenata.bg
70960

Английски хлебчета

250 г брашно
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
60 г масло
175 мл прясно мляко

Брашното се смесва със солта и бакпулвера. Слага се маслото на кубчета и се претрива между пръстите, докато се получат груби трохи. Към тях се добавя млякото и се меси до получаване на лепкаво тесто. При нужда се добавя още малко мляко. След като се омеси добре, тестото се оформя на руло, от което се отрязват шайби, около 3 см дебели. Нареждат се в тава с хартия за печене и се пекат на 200 С 15 минути.
Сервират се топли, по традиция с прясно масло (каймак) и конфитюр. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft