22 Април 2012
251421
Бананов бисквитен сладкиш
Райски блокчета
Руски шоколадов сладкиш
Пудинг Короната на султана
Дунавски вълни
Бърз чийзкейк
Бърз сладкиш с конфитюр
Шоколадов сладкиш с майонеза
Домашен чийзкейк с кисело мляко
Сладкиш Орео
Шоколадов сладкиш с майонеза
200 г майонеза
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
5 с.л. какао
10 г бакпулвер
За глазурата:
200 г шоколад
100 г масло
Брашното, захарта, какаото и бакпулвера се смесват в купа. Прибавят се майонезата и 200 мл вода. Разбърква се с лъжица, а не с миксер. Намазва се тавичка (размер не по-малко от 25 см в диаметър) с олио и се поръсва с брашно. Изсипва се тестото и се изравнява с лъжица. Пече се 25-30 минути на 180 С, като се проверява за готовност с клечка. Глазурата се разтопява на водна баня. Когато сладкишът се охлади, се намазва с глазурата и отгоре може да се украси по избор - кокосови стърготини, смлени орехи, захарни пръчици.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари