Пудинг Короната на султана
1 л прясно мляко
125 г масло
3 с.л. брашно
2 с.л. пшенично нишесте
1 ч.ч. захар
20-25 бр. бебешки бисквити
1 ванилия
100 г шоколад
30 г масло
1 с.л. равна какао
В тенджера разтапяме маслото и добавяме брашното. Пържим на средна температура 2-3 минути, като постоянно бъркаме, след което наливаме топлото мляко и захарта. Бъркаме енергично докато брашното и захарта се разтворят, след което добавяме пшениченото нишесте. Продължаваме да бъркаме докато пудингът заври. Отстраняваме от котлона, слагаме ванилията и добавяме начупените на едро бисквити. Разбъркваме. Намокряме кръгла кексова форма и изливаме пудинга и заглаждаме повърхността с лъжица. Оставяме да се поохлади, покриваме формата с полиетиленово фолио и прибираме в хладилника за 24 часа.
Преди обръщането на пудинга потапяме формата за няколко минути в гореща вода. В съд на водна баня начупваме шоколада, слагаме маслото и какаото и бъркаме докато се разтопи. С готовата смес поливаме пудинга.