Рецепти за баница за Сирни Заговезни

вход през zajenata.bg
160206

Баница с лапад

Продукти:
кори - 1 пакет яйца - 5 бр.сирене - 300 г лапад - 6 връзки кисело мляко - 400 г прясно мляко - 1 ч.ч.сода - 1 ч.л.олио яйца - 1 бр. за заливката прясно мляко - 1/2 ч.ч. за заливката

Приготвяне:Всички продукти без лапада се объркват, както при обикновена баница.

Изчистете лапада от средната жилка и сложете да се попари за минута.

Започнете да редите баницата в намазнена тава, като редувате кора, плънка и отгоре плътен слой с листа от лапада. През 3 кори се поръсва с олио.
Наредената баница се реже на парчета и се залива с разбитите мляко и яйца.

Печете на слаба фурна, на около 160 градуса. Така се надува максимално. Готовата баница се покрива с кърпа и се обръща върху малки чаши на обратно, докато изстине.  

1 2
3
4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft