Вита баница
ПРОДУКТИ:
брашно олио - 2 с. л.сол - 1 ч. л.оцет - 1 с. л.вода - хладка 2 ч. ч.масло - 125 гр.сирене - 300 гр.извара - твърда 100 гр.яйца - 5 - 6 бр.кисело мляко - 1 с. л.сода за хляб
Замесете меко тесто и месете докато започне да прави мехурчета. Можете да го постигнете и като биете тестото в масата. Оставя се малко да се отпусне, оформено предварително на малки топки. Топката се разточва с точилка, докато стане колкото чиния, а след това се започва дърпането. Накрая кората се взема на ръце и се разтегля във въздуха, като се внимава да не станат дупки. Слага се върху покривка, краищата се обрязват и тогава се навива на рула с плънка от сиренето, изварата, 4 яйца , содата и киселото мляко. Навива се в предварително намазана тава. Поръсва се с олио или масло и се пече в умерена фурна