Бързи бутер банички с гъби
* 800 г бутер тесто
* 1 ч.ч. нарязани на дребно гъби (мариновани)
* 100 мл готварска сметана
* 1 с.л. брашно
* черен пипер, сол
* копър на вкус
* 1 стрък праз - за украса
* 1 бр. жълтък за намазване
Нарязаните на дребно гъби се объркват със сметаната и се овкусяват със солта и черния пипер. Изсипват се в тиган с широко дъно и след като сместа заври се добавя брашното. Трябва да се получи много гъста плънка (за да не изтича при печенето). Маха се от котлона и се поръсва с копъра.
Размразеното на стайна температура бутер тесто се нарязва на правоъгълници, като върху всеки един от тях се слага от охладената плънка. Сгъват се банички, които се нареждат на разстояние 4-5 см. една от друга, в тава покрита с хартия за печене. Намазват се с жълтък.
Пекат се в предварително загрята фурна.