Бързи пилешки сърца на тиган
3глави лук,3с.л. олио,1с.л.брашно, сол на вкус и подправка за зеленчуци.
500гр. пилешки сърца 3с.л. олио,1с.л. ароматно бяло вино,сол на вкус,подправка за пиле,дафинов лист.
Лукът се нарязва на полумесеци и се поставя в тиган да се пържи заедно с 3 с.л. олио. Като започне да поомеква се посолява и се поръсва с брашното и се пържи до златисто. Изваждаме го и то отцеждаме на гевгир.
Сърцата се измиват хубаво и попарват във вряща вода с дафинов лист, колкото да си променят цвета /да побелеят/. В дълбок тиган /тип китайски/ с незалепващо покритие се слагат 3 с.л. олио и отцедените сърца.Пържат се около 35мин. Малко преди да свалянето им от огъня се поръсват с бялото вино и подправката за пилешко месо. Посоляват се на вкус.
Поднасяме топли с гарнитура от варен ориз или картофено пюре.
Според вкуса и печката пърженето отнема от 15-20 (леко сурови) до 40 (силно препечени) минути.