Бързи и лесни рецепти на тиган

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бързо пилешко със зеленчуци на тиган
136171

Бързо пилешко със зеленчуци на тиган

 

500г пилешки гърди
2 моркова
1 тиквичка
1 малка глава броколи
100г пресни гъби
1 глава кромид лук
2 зелени чушки
100мл олио
1ч.л. сол
щипка индийско орехче
щипка червен пипер
1ч.л. пресен риган
250мл вода

Приготвяне:
Пилешкото месо се измива и нарязва на кубчета. Морковите се измиват, почистват в двата края и нарязват на тънко леко по диагонал на кръгчета. Чушките се почистват, измиват, режат се надлъжно на две след което всяка половина се реже на по- дребно. Лукът се обелва, измива и реже на филийки. Главата броколи се измива и накъсва на розички. Гъбите се обливат със струя вода, след което се режат надлъжно наполовина. В дълбок тиган се налива 100мл олио и съдът се поставя на загрят котлон. Поръсва се 1ч.л. сол и се добавят пилешките късчета. Запържват се за около 5- 10 минути. Последователно се добавят всички подготвени зеленчуци. Ястието се разбърква с дървена шпатула, за да се позапържат и зеленчуците. Добавя се 250мл вода. Гозбата се оставя да се задуши под капак за 30 минути на слаб огън. Поръсва се със щипка индийско орехче, червен пипер и нарязан на ситно риган. Оставя се да къкри на изключен котлон. В порция се сервира от пилешкото и от зеленчуците.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft