Наистина ли са толкова вредни, "вредните" храни?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Наистина ли са толкова вредни, "вредните" храни?
132816

Разбира се, картофите, хлябът, маслото, колбасите, шоколадът, пицата, фъстъците определено вредят на фигурата. Но не и на здравето ни. Стига да ги консумираме в умерени количества, тези обвинявани в какви ли не грехове храни оказват благотворно въздействие върху организма и психиката. Защо ли? Ами защото са пълни с желязо, калций, магнезий, калий и аминокиселини, от които всички имаме нужда!
Именно по тази причина съвременните диетолози, стъпили по-здраво на земята от своите предшественици, премислят отношението си към заклеймяваните доскоро лакомства. Те вече не са склонни да ни анатемосват, ако се изкушим от шепа ядки или чаша-две вино, не диаболизират сандвичите и пържените картофки. Новото верую на специалистите по хранене се заключава в препоръката: "Яжте от всичко, но по малко!" Не можем да не се съгласим с тях, след като сами усещаме как подобно поведение на масата се отразява добре и на здравословното ни състояние, и на линията. Доказателството? То е във факта, че когато си забраняваме някои вкуснотии, настъпва един неизбежен момент и ние се нахвърляме върху тях. С всички произтичащи последствия. Точно затова е по-добре да консумираме "вредните" храни разумно и без чувство за вина, осъзнали най-после, че и от тях може да има полза.

Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft