Бързи рецепти със зелени чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Зелени чушки с доматен сос
336226

Зелени чушки с доматен сос

1.5 кг зелени чушки
2 -2.5 кг домати
олио за пържене
1 глава чесън
сол
1/2 връзка магданоз
щипка захар(евентуално)

Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги поставяме в тенджера да се задушат .Обелваме ги,отстраняваме част от дръжките,ако са прекалено дълги.Цепваме ги по дължина един или два пъти,както са си на коренчето,посоляваме.Загряваме мазнината, изпържваме за кратко чушките,колкото лееко да се позлатят,отцеждаме от мазнината и редим в платото за сервиране.Внимавайте,защото солта загаря,а и чушките поемат малко или много мазнина..
В подходящ съд сипваме 1-2 лъжици мазнина ,добавяме доматениея сок и оставяме на тих огън да се сгъсти.Подправяме със сол,като внимаваме,чушките все пак ще са леко соленички,евентуално захар,ако доамтът е бил по недозрял.В още топлия сос добавяме смачкания чесън.Заливаме чушките и поръсваме с нарязания магданоз.Вкусно е и топло и студено.
 

1 2 3 4 5 6 7
8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft