Зеленчуков гювеч-90 дневна диета
картофи
моркови
кромид лук
зелен фасул
грах
доматено пюре
зехтин
сол
черен пипер
целина или дафинов лист по желание
паприкаш / ако нямате слагате пресен домат и чушка /
Сипвате малко зехтин в подходящ съд . Задушавате лука , морковите и чушката / ако не ползвате паприкаш / и накрая добавяте картофите . Изсипвате всичко в гюведжа . В същия тиган си сипвате доматено пюре . Посолявате го и овкусявате със черен пипер и дафинов лист . Изсипвате го при зеленчуците . Ако искате заменете дафиновия лист с целина . Добавете малко вода и сложете в студена фурна . Печете около 30 минути на силна фурна / 250 градуса / след което намалявате на 150-180 градуса и допичате . Тъй като аз ползвам грах и фасул от консерва ги слагам най-накрая , за да не се скашкат . Заедно с тях слагам и паприкаша . Оставям още 15-тина минути във фурната и ястието е готово . Ако граха и фасула са в сурово състояние - слагате ги в самото начало . Пресния домат или паприкаша се слагат накрая .