17 Януари 2013
231238
Бадемово масло
Масло от авокадо
Масло от лешник
Масло от ленено семе
Масло от орехи
Зехтин (екстра върджин)
Масло от коноп
Масло от гроздови семки
Зехтин (екстра върджин)
Наситени мазнини: 14 на сто
Мононенаситени мазнини: 78%
Полиненаситени мазнини: 8 на сто
Маслото от маслини или т.нар. зехтин е едно от малкото чисти кулинарни масла, при които около 75% от мазнините се дължат на олеиновата киселина (мононенаситена, омега-3 мастна киселина).
По отношение на мононенаситените мазнини, дори и най-ненаситеният масов кулинарен зехтин Канола, е с около 60% мазнини в мононенаситена форма. Зехтинът е признат за едно от най-здравословните масла и е известен с това, че дори може да помогне за понижаване на риска от рак.
здраве
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари