Имамбаялдъ в патладжан
2 бр. патладжани
1 глава лук
2 бр. червени чушки
1 бр. домат
2-3 скилидки чесън
сол, черен пипер, магданоз
Патладжаните измиваме и подсушаваме. С нож отрязваме капаче откъм предната част (не откъм дръжката) и с помощта на нож издълбаваме патладжана почти до дръжката, като гледаме да не остане само на кожа, а и да остане месце по него. Поръсваме обилно със сол патладжана и това което сме издълбали и оставяме за 20-30 минути. Нарязваме останалите зеленчуци на дребно. В тиган с мазнина запържваме чесънът и лукът. Добавяме чушката и пържим няколко секунди. Добавяме издълбаното от патладжана и доматите и разбъркваме. Пържим 1-2 минути посоляваме, поръсваме с черен пипер и магданоз. Разбъркваме. Сваляме от котлона и пълним патладжаните. Затваряме с отрязаното капаче и печем във загрята фурна на 220 С за 40-50 минути в тавичка покрита с фолио. Сервираме нарязани на кръгчета с доматен подлучен сос. Поръсваме с магданоз.