Патладжани на фурна
2 бр. патладжани
2 бр. домати
300 г картофи
150 г сирене
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. черен пипер
4-5 с.л. олио
2 бр. яйца
120 мл готварска сметана
2 с.л. магданоз
1 ч.л. сол
Патладжаните се нарязват на филийки, но не до края, така че отдолу да си останат цели. Посоляват се и се оставят да се оттече горчилката. Доматите се обелват и нарязват на филийки. Патладжаните се измиват и слагат в тава с разрезите нагоре. Чесънът се пресова и разбърква с 2 с.л. олио. С тази смес се намазват патладжаните. В прорезите на патладжаните се слага по 1 филийка домат и 1 парче сирене. Около патладжаните стъпаловидно се подреждат обелените и нарязани на филийки картофи. Поръсва се със сол, черен пипер и останалото олио. Пече се 40 минути на 200 С. През това време се разбиват яйцата и сметаната. Слага се щипка сол. С тази смес се заливат вече изпечените патладжани и се поръсва с магданоза. Пече се още 10 минути.