Патладжани със сирене на фурна
3 средно големи патладжана (около 800 г)
500 г домати
200 г сирене
5 големи скилидки чесън
5 с.л. олио
босилек, магданоз, копър
Сиренето се смачква добре и се смесва с пасираните скилидки чесън. Доматите се нарязват на филийки. Обелените патладжани се нарязват по дължина или на кръгчета и се поставят за половин час в дълбока купа с подсолена вода. Изплакват се добре, подсушават се и половината се нареждат в намазнена тава. (моята импровизация: намазах подсушените кръгчета патладжан от двете страни с олио и сефтосах новия грил тиган), като ги изпекох от двете страни). Върху тях се разпределя половината от чесновото сирене, а отгоре с разминаване се подреждат останалите парчета от патладжаните. След това се редят филийките домати и върху тях се разпределя другата половина чесново сирене.
Ястието се полива с останалото олио и се пече на 200С градуса, около час (при мен беше около 20-25 минути, заради предварително изпечените на тиган патладжани).
Готовото ястие се поръсва със ситно нарязаните зелени подправки.