Великденски рецепти за козунаци

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да приготвим вкусен козунак
169708

Как да приготвим вкусен козунак

Продукти:
8 яйца
300 мл прясно мляко
300 г захар
250 мл олио краве масло/ в съотношение 1:1 /
3 с. л. ром
кората на 1 лимон
1 кубче мая
1 ч. л сол
около 1,5 кг брашно

Приготвяне:
Подхваща се маята с малко топличко мляко и лъжица захар. Разбиват се яйцата и захарта до побеляване, прибавя се половината от мазнината, а другата половина се оставя за измесване на козунаците. Бие се до стопяване на захарта. След това се прибавят солта, ромът и лимоновата кора и втасалата мая. Отново се бърка до получаване на еднородна смес. Прибавя се брашното и се разбърква добре. Измесва се меко тесто. Оставя се да престои на топло, за да втаса. След около час тестото е готово за размесване. С намазнени ръце тестото се измесва отново като се използва мазнината, която е оставена при месенето. Меси се до поемане на цялото количество мазнина. Тестото се разделя на 6 еднакви по големина топки, които се разточват и се сплитат (2 плитки по 3 топки) 2 козунака. Слагат се в намазнени тавички, поръсват се със захар и се пекат до готовност в загрята фурна. 

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft