Великденски рецепти за козунаци

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да си направим пухкав козунак
169708

Как да си направим пухкав козунак

Продукти:
1 кг брашно
8 яйца
около 300 г захар
250 мл прясно мляко
200 г олио или мас
щипка сол
10 г мая
1 ч. чаша стафиди
кората на един лимон
2 ванилии

Приготвяне:
Маята се забърква с 1 лъжица захар, 1 лъж. брашно, 2 лъж. мляко и се оставя да втаса. Жълтъците и белтъците се разбиват поотделно. В голяма купа се слага брашното, след това олиото, солта, жълтъците, млякото, ванилиите, стафидите и накрая белтъците. Бърка се бавно с дървена лъжица, след което се сипва и втасалата мая и се замесва меко тесто. Оставя се около 1 час да втасва. След това се правят 3 рула, които на свой ред се сплитат, намазват се с жълтък и се поръсват със захар, оставят се да втасат и се пекат на 200 градуса около 35 минути.

И както се казва: ДА ВИ Е СЛАДКО! 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft