13 Декември 2011
280278
Как да приготвим питка за Бъдни вечер
Как да приготвим варена тиква за Бъдни вечер
Как да приготвим Ошав за Бъдни вечер
Как се приготвят пълнени чушки с боб за Бъдни вечер
Как се приготвя постна боб чорба за Бъдни вечер
Как се приготвят постни зелеви сарми за Бъдни вечер
Как се приготвя баница с тиква-Тиквеник за Бъдни вечер
Как да приготвим Ошав за Бъдни вечер
Продукти:
700 мл вода
150 гр сушени плодове: ябълки, сини сливи, круши, кайсии или други плодове
150 гр захар
2–3 зърна карамфил
1 ч. л. канела
Приготвяне:
• Сушените плодове се измиват и се накисват за 1–2 часа в студена вода.
• Изплакват се и се поставят в голяма тенджера.
• Заливат се с предвидената в рецептата вода.
• Оставя се да ври на умерен огън.
• Когато плодовете омекнат, се добавят захарта, канелата и карамфилът.
• Ошавът за Бъдни вечер изстива в тенджерата, в която е врял.
Още от "Съвети за дома"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари