Как се приготвят пълнени чушки с боб за Бъдни вечер
ПРОДУКТИ:
1000 гр червени чушки
500 гр зрял боб
100 гр лук кромид стар
20 гр брашно тип 500
150 гр орехови ядки
1 ч.л. червен пипер
50 мл олио
1 ч.л. магданоз сушен
1/2 ч.л. чубрица
ПРИГОТВЯНЕ:
1. Сварете и посолете боба
2. С помощта на цедка отделете люспите
3. Изпържете лука, посолете и прибавете червен пипер, джоджен, чубрица и магданоз
4. Разбъркайте добре двете смеси, добавете брашното и смлените орехови ядки
5. Почистете и измийте пиперките, след което ги напълнете (ако използвате сушени, ги накиснете предварително задесетина минути
6. Отворите им потопете в брашно
7. Наредете ги в намазана с масло тава, полейте ги с олио и прибавете 1 ч.ч. вода
8. Печете 8-10 минути в по-силно загрята фурна, а след това 10-15 минути в по-умерена
9. Ако пиперките загорят леко в горната си част, сложете хартия до пълното им изпичане.