13 Декември 2011
280621
Как да приготвим питка за Бъдни вечер
Как да приготвим варена тиква за Бъдни вечер
Как да приготвим Ошав за Бъдни вечер
Как се приготвят пълнени чушки с боб за Бъдни вечер
Как се приготвя постна боб чорба за Бъдни вечер
Как се приготвят постни зелеви сарми за Бъдни вечер
Как се приготвя баница с тиква-Тиквеник за Бъдни вечер
Как да приготвим питка за Бъдни вечер
Продукти:
500 г брашно
160-180 мл топла вода
1/4 ч. л. сода
1/4 сол
Използвани рецепти:
Мед с орехи и чесън
Приготвяне:
• Брашното се пресява заедно със содата.
• Прави се кладенче и се прибавя солта и водата - по малко.
• Омесва се тесто, като се меси поне 8-10 минути.
• Оформя се питка, която се намокря отгоре с вода.
• Украсява се с вилица или с фигури от самото тесто - кръст, цветя, плодове и т.н
• Поставя се в намаслена тава.
• Питката се пече в предварително загрята фурна на 200 С за 20-25 минути до златист цвят.
Още от "Съвети за дома"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари