17 Февруари 2013
68618
Как е създадена Макробиотичната диета
Зърното в основата на Макробиотичната диета
Позволени и забранени храни при макробиотичната диета
Храненето при Макробиотичната диета
Как да се приготвят ястията от Макробиотичната диета
Примерно меню за Макробиотична диета
Как да се приготвят ястията от Макробиотичната диета
Въпреки че съставките на макробиотичната диета са прости, много важен елемент за приготвяне на храната е съответното кулинарно изкуство, което съгласно макро философията променя присъстващата в тях енергия. Колкото по-дълго са варят суровините (във вода или на пара), толкова повече се добавя към ястието съставката Ян. За да може колкото е възможно по-малко да променяме свойствата на храната, най- добре е ястието от зърнени култури да се приготви в тенджера под налягане, а зеленчуците само да се бланшират, чрез потапяне за няколко минути във вряла вода. Разбира се, „най-безопасната” за енергията форма е консумацията на храна в необработено състояние, тоест сурова.
Диета
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари