13 Февруари 2013
68901
Главната функция на целулозата е стимулирането на чревната перисталтика
Кои храни са източници на целулозата
Защо е полезна целулозата
Присъствието на целулоза в хранителните продукти е жизнено важно
Целулозните храни са изключително ценни
Какви са вредите от целулозата
Какви са вредите от целулозата
Растителната целулоза в градинските зеленчуци е нежна, но в някои случаи дразни стомашно-чревната лигавица. В зелето, краставиците и марулята се съдържа по-груба целулоза, която може да предизвика неприятни симптоми – подуване, крампи, газове и увеличено коремно налягане. Целулозните храни не се препоръчват и при някои стомашни заболявания. Ако забележите дразнене или неприятни болки в стомаха след консумацията на целулозни храни, най-добре сменете режима на хранене за няколко седмици и се консултирайте с лекар.
Здравни съвети
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари