13 Февруари 2013
68901
Главната функция на целулозата е стимулирането на чревната перисталтика
Кои храни са източници на целулозата
Защо е полезна целулозата
Присъствието на целулоза в хранителните продукти е жизнено важно
Целулозните храни са изключително ценни
Какви са вредите от целулозата
Кои храни са източници на целулозата
Колкото по-нежна е целулозата, толкова по-добре за стомаха. Именно такава е целулозата в повечето градински зеленчуци и картофи. Тиквата е незаменим източник на полезни вещества и целулозата. Други такива храни са трици, зърнените храни, варивата, марули, зеле, ръженият и пълнозърнестия хляб. Плодовете са изключително богати на целулоза.
В някои продукти, които съдържат целулоза има и лактоза, която е необходима за поддържане на баланс в чревната флора. Това са тиквички, ананас, папая, пресни и сушени кайсии, аспержи, касис, боровинки, броколи, зелена салата, карфиол и ряпа. Чрез консумацията на тези продукти не само ще си набавите необходимото количество целулоза, но и ще предотвратите поява на дисбактериоза.
Здравни съвети
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари