7 Август 2012
239967
Какво представлява руколата
Какво съдържа руколата
Хранителни стойности в 100 г рукола
Какви са качествата на руколата
Как да запазим руколата
Как да ядем рукола
Какво представлява руколата
Рукола (Eruca sativa) е многогодишно тревисто растение, което расте по поляните на Европа, Мала Азия и Северна Африка. Въпреки че често е представяна като култивирано глухарче, всъщност руколата е съвсем различно растение и дори не са от едно семейство. Диворастящата рукола е известна още от древността, а култивираната се отглежда едва от 20 години. Наричат я още „ерука“, „арагула“ и „рокет“. На българския пазар руколата се внася от Германия или Холандия, но и ние имаме идеални климатични условия за отглеждането й.
Руколата е е зеленчук с чудесни хранителни, здравословни и диетични качества. Има свеж, аромат и леко горчив вкус. От древността е известна като силен афродизиак.
Още от "Съвети за дома"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари