Козунак с конфитюр от вишни
1 кг готово козуначено тесто , 1 чаша сварен нишестен крем, смес от 1 чаша конфитюр от вишни и 100 г сухо грозде, 50 г ром, 1 разбито яйце, 150 г сварен сироп от захар, вода и ванилия.
За глазурата: 100 г пудра захар, 2 супени лъжици гореща вода, 3 капки ромова есенция
От козуначеното тесто се отделя част, така че да се разточи на правоъгълник с размери 25 на 15 см. Намазва се с нишестения крем, върху който се наръсват ромът и сместа от конфитюра и сухото грозде. Навива се на руло и се нарязва на 8 еднакви филийки. Останалото тесто се слага на дъното на формичка за козунак, намазана предварително с масло. Филийките от рулото се нареждат отгоре една до друга легнали, на по няколко милиметра разстояние. Оставя се да втасва 2 ч на стайна температура. Фурната се загрява до 200 °С. Отгоре козунакът се намазва с яйцето и се слага да се пече 35 мин. За да не почернее козунакът, през време на печенето е добре да се сложи върху него алуминиево фолио. След като се извади от фурната, още горещ, козунакът се залива със сиропа. Когато изстине, отгоре се намазва с глазурата, получена от смесването на пудрата захар с водата и есенцията.