Лесни рецепти за козунак за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Козунак с конфитюр от вишни
475872

Козунак с конфитюр от вишни

1 кг готово козуначено тесто , 1 чаша сварен нишестен крем, смес от 1 чаша конфитюр от вишни и 100 г сухо грозде, 50 г ром, 1 разбито яйце, 150 г сварен сироп от захар, вода и ванилия.

За глазурата: 100 г пудра захар, 2 супени лъжици гореща вода, 3 капки ромова есенция

От козуначеното тесто се отделя част, така че да се разточи на правоъгълник с размери 25 на 15 см. Намазва се с нишестения крем, върху който се наръсват ромът и сместа от конфитюра и сухото грозде. Навива се на руло и се нарязва на 8 еднакви филийки. Останалото тесто се слага на дъното на формичка за козунак, намазана предварително с масло. Филийките от рулото се нареждат отгоре една до друга легнали, на по няколко милиметра разстояние. Оставя се да втасва 2 ч на стайна температура. Фурната се загрява до 200 °С. Отгоре козунакът се намазва с яйцето и се слага да се пече 35 мин. За да не почернее козунакът, през време на печенето е добре да се сложи върху него алуминиево фолио. След като се извади от фурната, още горещ, козунакът се залива със сиропа. Когато изстине, отгоре се намазва с глазурата, получена от смесването на пудрата захар с водата и есенцията.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft