Лесни рецепти за козунак за Великден

вход през zajenata.bg
475891

Лесно козуначено руло

360 г козуначено тесто , 100 г стафиди, 4 супени лъжици ром, 100 г захар, 100 г цели бадеми, 50 г пудра захар, 1 яйце, 50 г краве масло

Приготвя се сироп от рома, захарта и 100 мл вода и в него се накисват стафидите за 1 ч. Тавичката се намазва с масло. Върху дъска, наръсена с брашно, се разточва тестото по дължина. Наръсва се с отцедените стафиди и се навива на много стегнато руло. Слага се във вид на кръг в тавичката, в средата на която има чаша. Двата края на рулото се залепват добре един към друг с разбитото яйце. Оставя се да втасва при стайна температура около 2 ч. Когато се вдигне до 3/4 от височината на съда, отгоре се наръсва с бадемите. Фурната се загрява предварително до 200°С. Рулото се пече 30 мин, като за да не прегори отгоре, 20 мин след началото на печенето се покрива с алуминиево фолио. За да се провери дали козуначеното руло е опечено, се пробожда с нож. Ако той остане сух, значи рулото е опечено. Козунакът се изважда горещ от формата и веднага се намазва с разтопеното масло и се наръсва с пудрата захар.

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft