8 Ноември 2012
597409
Конфитюр от дюли
Сладкиш с дюли
Желе от дюли
Щрудел с дюли и ябълки
Компот от дюли
Рачел от тиква и дюли
Сок от дюли
Сладко от дюли на кубчета
Сладко от дюли, мандарини и круши
Сладко от ябълки и дюли
Конфитюр от дюли
2 килограма захар
4 чаени чаши вода
3 килограма дюли
3-4 пъпки карамфил, малко канела
2 чаени лъжички лимонена киселина (лимонтузу)
1. От захарта и водата се сварява не много гъст сироп;
2. Междувременно дюлите се измиват, нарязват на едри парчета, почистват от семенниците и обелват;
3. Сиропът се отстранява от огъня и направо в него се настъргват подготвените вече дюли;
4. След това съда се връща на котлона и конфитюра се вари на силен огън, като по желание се добавят карамфила и канелата;
5. Когато сиропът започне да се сгъстява се добавя и лимонената киселина;
6. Готовият конфитюр се сваля от огъня и когато се охлади се налива в бурканчета.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари