8 Ноември 2012
597409
Конфитюр от дюли
Сладкиш с дюли
Желе от дюли
Щрудел с дюли и ябълки
Компот от дюли
Рачел от тиква и дюли
Сок от дюли
Сладко от дюли на кубчета
Сладко от дюли, мандарини и круши
Сладко от ябълки и дюли
Сладкиш с дюли
1 дюля
200 мл вода
2 с.л мед
Канела
400 гр бутер тесто
Дюлята, изчистена от семената и нарязана на 4-6 парчета, се вари във водата с меда и канелата до полуготовност. Изважда се, реже се на тънки резенчета. (аз я режа на резенчета и тогава я кипвам, по-лесно ми е – важното е да не се превари, а да омекне.)
Бутертестото се разстила в тавичка, равномерно се намазва с конфитюр или желе (лекичко, не много), подреждат се резенчетата дюля и леко върху тях пак се маже с конфитюра. Може от тестото отгоре да се направи решетка, може и без нея.Пече се в нагрята фурна на 200 гр 20-25 мин.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари