Щрудел с дюли и ябълки
4 големи ябълки
4 големи дюли
100 г пълномаслен маргарин
100 г орехови ядки
1-2 ч. л. канела
сокът от 1 лимон
за сухата смес:
1 ч. ч. царевичен грис
1 ч. ч. кафява захар
1 ч. ч. брашно
Начин на приготвяне:
1. Ябълките и дюлите се нарязват, почистват се и се настъргват.
2. Настърганите плодове се поливат с лимонов сок, ароматизират се с канела, поръсват се с нарязаните надребно орехови ядки и се разбъркват.
3. Царевичният грис, кафявата захар и брашното се смесват в купа и се разбъркват добре.
4. В намазана с маргарин тава се разпределя 1/3 от сухата смес, покрива се с 1/3 от плодовете и пластовете се редуват, докато продуктите се изчерпят.
5. Накрая щруделът се полива с разтопен маргарин. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути.