Вкусна супичка за студено време-рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Крем - супа от целина и картофи
320718

Крем - супа от целина и картофи

Необходими продукти:

2 с.л. зехтин
1 малка глава нарязан лук
1 голям стрък праз или 2 по-малки, само бялата и светлозелената част, нарязан
6 стръка целина, нарязани
сол
1 средноголям картоф, обелен и на кубчета
4 скилидки чесън, срязан на половинки
букет гарни - с дафинов лист и зелени подправки по избор - мащерка, риган, розмарин, магданоз
7 чаши вода или пилешки бульон
смлян чер пипер
за гарниране:
2 ч.л. орехово олио
четвърт чаша много търко нарязана целина
нарязан зелен лук – по желание
Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина на среден огън и сложете в него лука, праза и целината. Задушете 10-тина минути, като бъркате, докато омекне. След първите 5 минути сложете половин ч.л. сол.

След това прибавете картофите, чесъна и букет – гарни, объркайте и налейте бульона. Изчакайте да почне да ври, посолете на вкус, сложете капака и варете 30 – 40 минути, зеленчуците да омекнат силно. Свалете от огъня и махнете букета гарни. С помощта на блендер или гевгир пюрирайте супата. След това я върнете в тенджерата, загрейте и подправете със сол и пипер.

Сервирайте я с няколко капки орехово олио, тънко нарязана целина и лук.
Бележка: Тя съдържа повече целина отколкото картофи - тук те служат само за сгъстяване.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft