Рецепти за агнешко за Великден и Гергьовден

вход през zajenata.bg
70679

Лесно агнешко с чесън

350 г крехко агнешко /филе или обезкостено месо/
2 с.л. сухо шери или оризово вино
2 ч.л. тъмен соев сос
2 ч.л. светъл соев сос
1/2 ч.л. сусамено олио
2 ч.л. мазнина
1,5 ч.л. пресен зелен лук, нарязан на ситно
3 скилидки чесън, обелени и нарязани на тънко
1/2 ч.л. пресен джинджифил, нарязан на ситно

 Агнешкото месо се нарязва на тънки парчета и се слага в купа. Прибавят се шерито или оризовото вино, соевите сосове и сусаменото олио и се оставя така месото да кисне 20 минути. След това маринатата се изцежда. На огъня се слага голям тиган за пържене. Когато стане много горещ, се прибавя мазнината, след което се слагат маринованите парчета агнешко заедно със съвсем малко от маринатата. Запържва се за 2 минути. Прибавят се зелените лукчета, чесънът и джинджифилът, като се пържи и бърка още 4 минути. Сервира се веднага.

1 2 3 4 5 6
7
8
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft