Лесно реване рецепта
4 яйца
7 с.л. захар
7 с.л. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
Продукти за сиропа:
3 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
2 ванилии
1-2 с.л. лимонов сок
Приготвяне на блата: Разбиват се яйцата със захарта много добре до побеляване. Прибавя се брашното с бакпулвера с него и ванилията и се доразбива. Изсипва се в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка и се пече в предварително загрята умерена фурна до златисто.
Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се смесват и се кипват до разтапянето на захарта напълно. Сваля се от котлона и веднага се слагат ванилията и лимоновия сок.
Изстиналия напълно блат се надупчва с вилица и се залива с половината от горещия сироп. Веднага се нарязва на парчета и се залива с останалия горещ сироп. Покрива се с кърпа, за да се задуши. След като е готово реването може по желания да се поръси със смлени или счукани ядки.