Реване с портокалов сок
170 г пудра захар, 200 г брашно, 3 яйца, щипка сол, 1 пакетче бакпулвер, 1 супена лъжица олио, 1 супена лъжица прясно мляко, 2 ванилии, сок от 4 портокала, 3 супени лъжици пудра захар, 1 чашка ликьор
Жълтъците се разбъркват със захарта и ванилиите. Прибавят се бакпулверът, олиото, млякото и брашното. Белтъците се разбиват отделно на гъст сняг със солта и се прибавят към тестото. Малка тортена формичка се намазва обилно с масло и в нея се излива тестото. Пече се в гореща фурна (200 °С) 20 мин.
През това време на слаб огън се приготвя сироп от портокаловия сок и 3 супени лъжици пудра захар. Снема се от огъня и се прибавя ликьорът.
Опеченото тесто се обръща в чиния, за да се отлепи от тавичката. Слага се отново в нея и се напоява със сиропа. Изважда се от тавичката в момента на сервирането.