Реване рецепта с плодове
А ТЕСТОТО
яйца - 2 броя, брашно - 125 г, кисело мляко - 125 г, захар - 70 г, орехи - 50 г нарязани, бакпулвер - 1 ч.л., праскови - 300 - 400 г
ЗА СИРОПА
захар - 150 гвода - 150 млканела - 1 пръчка
Разбийте жълтъците със захарта на пухкав крем. Добавете киселото мляко, пресятото брашно с бакпулвера, нарязаните или счукани орехи и хомогенизирайте. След това объркайте с разбитите на твърд сняг белтъци.
Сипете сместа в тава с хартия за печене. Отгоре разпръснете нарязаните на парчета и оваляни в галета праскови. Сложете сладкиша да се изпече в умерена фурна докато клечката, забучена вътре излезе суха.
За сиропа варете за 5-10 минути водата със захарта и канелата. Вместо вода може да използвате сок от компот от праскови.
Залейте изстиналото реване с топлия захарен сироп. Поръсете реването с праскови с малко пудра захар по желание и поднесете на парчета.