Лесно тирамису с извара, кафе и череши
200 г извара
200 г заквасена сметана
5-6 с.л. захар
500 г череши
2 ч.л. инстантно кафе
2-3 с.л. коняк
300 г бишкоти
50 г. шоколад
Сметаната, изварата и захарта се разбиват с миксер докато се получи еднородна смес, подобна на майонеза. Черешите се почистват от костилките, около 10 се оставят за украса, останалите се смилат. Изсипват се при сместа от изварата и сметаната и се разбиват с миксер 2-3 минути. В съд, подходящ за топене на бишкотите се изсипват инстантното кафе, коняка и 1 ч.ч. гореща вода и се разбърква, докато се разтвори кафето. Охлажда се и в получената течност се топят за кратко една по една бишкотите. Подреждат се в правоъгълен съд, поливат се с крема и отгоре се слага още един ред бишкоти и крем. Накрая върху десерта се настъргва шоколад и се украсява с череши. Преди консумация тирамисуто трябва да престои в хладилник, покрито с фолио около 7-8 часа.