Тирамису с маскарпоне и бишкоти
500 г. Маскарпоне
4 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
100 г. пудра захар
2 с. л. коняк (амарето, ром или марсала)
250 мл. силно кафе еспресо
1 опаковка бишкоти
2 ч. ч. натурално какао
Жълтъците се разбиват с пудра захар докато не увеличат обема си 3-4 пъти. Прибавя се Маскарпонето и се размесва внимателно с дървена лъжица. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Добавят се при Маскарпонето внимателно и се разбъркват. В свареното кафе се прибавят 2 с. л. коняк (амарето или ром). Бишкотите се потапят една по една в кафеената смес и се нареждат една до друга. Отгоре се поставя един слой крем. Отгоре отново потопените бишкоти, крем. Най - горният слой трябва да бъде крем.
Така наредените бишкоти се поставят в хладилника да престоят една нощ. Преди сервирането се поръсват с какао.