Медальон с гъби
* 800 г месо от тънката част на бонфилето или 8 бр. телешки медальони
* брашно
* сол
* мазнина за пържене
* черен пипер
* 8 филии сух бял хляб без кората
* 250 г гъби
* 2-3 бр. яйца
* 8 с.л. бульон
* 60 г масло
Как да го приготвим
Месото, почистено от ципи, се оформя на 8 кръгли парчета с дебелина около 2 см, които се начукват леко, посоляват се и се овалват в брашно. Медальоните се пържат бързо в гореща мазнина, изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с малко бульон и черен пипер. В същата мазнина се изпържват хлебните филии, оформени подобно на медальоните, предварително наръсени с малко бульон и панирани в разбитите яйца. Гъбите се почистват, нарязват се на ивици и се задушават с щипка сол и черен пипер в маслото. Върху хлебните канапета се слагат медальоните и се покриват със задушените гъби. Заливат се със соса от гъбите