Рецепти за вкусни баници

вход през zajenata.bg
1718539

Млечна баница

350 гр брашно
1/2 ч. л. сол
1 ч. ч. вода
2 пакетчета масло

за заливката
1 л прясно мляко
200 гр захар
5 яйца
1 ванилия

Начин на приготвяне:
От брашното, водата и солта омесете тесто. Оставе­те го да за малко и след това го разделете на топчета. Всяко топче разточете на тънка кора. Намажете обилно всяка кора с разтопено масло и нарежете на ивици. Намажете тавичката за печене с масло и в нея поставете тестените ивици. Поставете да се пекат на умерена фурна, докато станат златисти. След това извадете от фурната и оставете да изстинат. През това време в тенджера сипете прясното мляко и захарта. Оставете да заври и захарта да се стопи. Като се охлади леко, прибавете към разбитите яй­ца и ванилията и изсипете сместа върху изстинали­те кори. Печете баницата на умерена фур­на до сгъстяване на заливката. Поднесете баницата топла, нарязана на квадратни парчета.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft