Рецепти за вкусни баници

вход през zajenata.bg
1718539

Теглена баница

1 кг. брашно
1 яйце
1 с.л. сол
1,5 ч.ч. топла вода (не гореща)
100 гр олио

Продукти за плънката; със сирене
300 гр. сирене
3 яйца
2 с.л. кисело мляко

с праз лук
4 стрька праз лук
1 яйце
сол

сьс спанак
500 гр спанак
1 яйце
сол

с тиква
1 кг обелена тиква
300 гр захар
пакетче канела
200 гр счукани орехи

Начин на приготвяне:
В дълбок съд се пресява брашното. В средата се прави кладенче. В него се изсипват водата, яйцето, оцета, солта. Меси се, ако се лепи по пръстите се добавя още брашно до меко тесто. Разделя се на 9 топчета. Всяко топче се разстила на питка. Питките се подреждат върху брашно и се намазват с олио. Престояват 30 мин. Върху масата се слага брашно, взима се питка и се разточва с точилка малко. Прехвърля се върху покривка или плат и се тегли леко за да не се скъса. Хубаво е да се получи тънка кора. Върху кората разстиламе малко от плънката. Повдигате единия край на покривката така, че кората да стане на роло. Поставяте в тава намазана с олио. Пече се на умерена фурна до зачервяване.

Приготвяне на плънки:

Сиренето се натрошава добавя се яйцето и млякото обърква се.

Празът се нарязва посолява се и се смачква добавя се яйцето, бърка се.

Спанака се почиства, измива, попарва се в гореща вода,
изцежда се и се нарязва, добавя се яйцето и солта, бърка се.

Тиквата се настъргва на едро върху кората. Поръсва се със захар, канела и орехи и се увива.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft